Půlstoletí s Cimrmanem: medailonek Roberta Bárty

12. listopad 2017

Uvnitř článku VIDEOZÁZNAM hry Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák: Afrika.

Robert Bárta je původním povoláním stavební inženýr. Od roku 1978 je členem divadla Járy Cimrmana, kde působí jako herec a kulisák.

Autorem zvukového medailonku Osobnosti divadla Járy Cimrmana je Vladimír Kroc. Natočeno v roce 2017 v rámci projektu Půlstoletí s Cimrmanem. Nezkrácený videozáznam divadelního představení je převzatý z oficiálního YouTube kanálu Jára Cimrman. Součástí je i úvodní seminář.


Režie: Ladislav Smoljak
Kostýmy a scéna: Jaroslav Weigel
Účinkují: Zdeněk Svěrák, Jaroslav Weigel, Petr Brukner, Jan Hraběta, Ladislav Smoljak, Miloň Čepelka, Bořivoj Penc, Genadij Rumlena, Pavel Vondruška, Václav Kotek a Petr Reidinger
Natočeno v roce 2003

Afrika

Hra Afrika je o výpravě českých cestovatelů do nitra Afriky. Výpravu vede dr. Emil Žába, na palubě s ním cestuje misionář Cyril Metoděj, mecenáš výpravy baron Ludwig von Úvaly u Prahy a řidič vzducholodi Bohuslav Puchmajer.

Když cestovatelé přistanou v Africe, snaží se navázat přátelský vztah s tamním kmenem černochů albínů. Náčelník Líná Huba (nazýván také Holé Neštěstí) a jeho poskoci Uku a Lele je přijmou nejprve velmi vlídně, naučí se česky a přijmou jejich dary. Nicméně (a posléze) se rozhodnou je sníst...

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio