Pozor na nevěry, až se situace uvolní, apeluje vztahový psycholog a párový terapeut Pavel Rataj

24. srpen 2021

„Až se vrátíme do normálu, začnou být nevěry téma číslo jedna, protože lidé jsou strašně frustrovaní, přetížení a nedocenění,“ varuje odborník.

„Tito vyprahlí lidé se vrátí do svých prací, kde budou další vyprahlí lidé, a spustí se lavina,“ popisuje budoucí chování lidí.

Viceprezident Asociace manželských a rodinných poradců ČR pobízí: „Zastavte se už teď. Přijdou problémy a je potřeba, abychom na ně byli připraveni. Nebude to znak nekvalitního partnera, ale velkého hladu po prostoru, svobodě, ocenění a uznání. Dejte na to pozor.“

Hledejme správného partnera v tom člověku, kterého máme

„Zamilovanost je adrenalinová jízda a každému z ní tak trochu vlají vlasy. Je to jako Matějská pouť. Láska je taky pouť, ale do Compostely. Tam máte odřené boty a jdete 2000 kilometrů, jednou v dešti, jindy ovšem v záři slunce. Partnerský vztah získáváme po cestě,“ zdůrazňuje Pavel Rataj, který vnímá manželské vztahy (včetně toho svého) jako dobrodružství.

Proč vyznává celostní partnerství a co to znamená? Jak podle něj máme předávat dětem správné vzorce pro spokojený život?  A na co se máme ptát sami sebe ve chvíli, kdy procházíme partnerskou krizí?

Proč vyznává celostní partnerství a co to znamená? Jak podle něj máme předávat dětem správné vzorce pro spokojený život? Moderuje Barbora Chuecos.

Spustit audio

Související