Postavu Miloše Knoblocha z Ulice mám opravdu rád. Ale mrzí mě, že mě lidi jinak neznají, přiznává herec Jiří Štrébl

30. srpen 2022

Před pár lety ho znali snad jen divadelní fajnšmekři. Dnes je známý díky postavě Miloše Knoblocha v nekonečnému seriálu Ulice. „Zamiloval jsem se do té postavy,“ přiznává herec. Kde tráví léto? Jak vzpomíná na své herecké začátky? Co zažil na vojně? Jak dlouho se živil focením divadla? Čím je mu fotografie blízká? Proč jezdil do Izraele a co se mu tam přihodilo? Poslechněte si v audiu.

„Když jsem do seriálu Ulice vstupoval, tak ta postava měla jiný charakter a já ji začal předělávat. Snažil jsem se, aby v ní byl humor Miloše Knoblocha, ne Jiřího Štrébla. Ta postava mi byla čím dál bližší a teď ji mám opravdu rád.“

„Je pravdou, že se mi stávalo, že jsem přišel domů a moje bývalá partnerka mi říkala: Zůstaň ještě chvíli na chodbě a vyvětrej Knoblocha,“ směje se herec. Sláva přišla v jeho případě až kolem padesátky. 

„Mně se z toho hlava rozhodně nezatočila. Když popularita přijde a lidi se za vámi začnou otáčet, tak je to ze začátku příjemné. Máte pocit, že se vám práce zúročuje. Ale když to trvá dlouho, tak už to příjemné není.“

Nečekal prý, že popularita ještě přijde a nebažil po ní. „Ale mrzí mě, že po tolika letech a rolích mě lidi znají jen jako Miloše Knoblocha. Nic jiného jako kdyby nebylo. Tím jsem zařazený a to se už asi nedá překročit,“ uzavírá Jiří Štrébl.

autoři: Aleš Cibulka , eh
Spustit audio

Související