Pokáč živě akusticky. Koncert a rozhovor ve Dvojce u piana

21. únor 2024

Zpěvák a skladatel Pokáč vystoupil v hudební talkshow Jiřího Holoubka a publiku v Radiocafé Vinohradská 12 zazpíval některé své známé hity.

Na čí hudbě vyrůstal? „Srdcovou kapelu, kterou jsem poslouchal nejvíc, a občas ji poslouchám doteď, je skupina Lunetic. Měli fajn melodie. V hudebce na koncertech jsem je chtěl hrát. Odrůstal jsem na boy bandech Lunetic a Beckstreet Boys. A nestydím se za to,“ tvrdí Pokáč.

Pokáč

Texty jeho písní jsou svérázné a často úsměvné. Bere je posluchačstvo vážně? „Primárně na internetu,“ odpovídá. „Měl jsem vždycky rád humor s nadsázkou. Ale ne každý to má rád. Nejsem tady ale od toho, abych vysvětloval texty svých písniček.“

„Třeba minulý rok vyšla písnička Nejlepší lék je víno. Pak byly pobouřené reakce, že matkám na mateřské doporučuji víno. Abych to uvedl na pravou míru: Není to tak! Je tady i vodka. Možností je spousta,“ žertuje Pokáč za smíchu publika v Radiocafé Vinohradská 12.

autoři: Jiří Holoubek , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.