Pohádka o statečné Goshe, něžném Alfovi a krásné královně

13. září 2020

V jednom království spolu šťastně žili královna Dolores, dobrmanka Gosha a kocour Něhan. Spokojený život plný smíchu jim však záviděl zlý čaroděj Bolebruch.

Čte: Petr Stach
Napsala: Bela Schenková
Dramaturgie: Lenka Veverková
Režie: Bela Schenková
Natočeno: 2016

Princ Něhan v ohrožení

Čaroděj nastražil na Něhana past a zavřel ho do klece! Zachrání ho Gosha s Dolores? Shledá se Něhan ještě někdy se svou přítelkyní Mindou?

Sněhová kalamita

Jednou v zimě se královna probudila, vykoukla ven z okna a uviděla obrovské sněhové vločky! Gosha i Něhan ze sněhové kalamity měli obrovskou radost, váleli se ve sněhu, kouleli z něj koule veliké jako meloun a odpalovali je ocáskem... I druhý den však nepřestávalo sněžit a zakrátko nikdo nemohl z království vyjít, protože sněhu bylo až příliš. Koho požádali naši hrdinové o pomoc?

Šikovní pavouci

Královna Dolores se rozhodla, že vezme své dva kamarády na výlet. Všichni se oblékli do sportovního, udělali si svačinu, zabalili si baťůžky a vyrazili na Růžový vršek, kde na každého čeká nejedno dobrodružství. Jaké tam čekalo na kocoura Něhana? Kolik pavouků drželo pavoučí síť? O tom vám poví Hajaja.

Lekce čtení

Pojďme se opět podívat za královnou Dolores, dobrmankou Goshou a kocourem Alfem, kterému se říká Něhan, protože to je velký mazel. Dnes se Dolores rozhodla, že naučí své zvířecí kamarády číst. Nejprve jim dala slabikář a vysvětlila jim, jak vypadají jednotlivá písmenka. Koho čtení bavilo a koho ne? Kdo si oblíbil Knihu džunglí? To se dozvíte v Hajajovi.

Návštěva

Královna Dolores si vyjela se svými kamarády Goshou a Alfem na návštěvu do sousedního království. Tam žila královna Izabela se svými fenkami Vločkou a Popelkou. Ty vám byly ale rozmazlené! Poslechněte si, co všechno jim Izabela dovolila a proč byl kocour Alf tak naštvaný.

Návštěva pokračuje

Hajaja vás zavede za královnou Dolores, dobrmankou Goshou a kocourem Něhanem, kteří si vyrazili na cyklistický výlet! Dolores vytáhla z garáže jízdní kola i přilby, ukázala svým kamarádům, k čemu se používá zvonek a k čemu pumpička, a rozjela se podél řeky. Kdo z výletu neměl radost? Co všechno dostal Něhan k narozeninám?

Královna Dolores

Už jste někdy hráli divadlo? Ano? Tak to potom jistě víte, jak je příprava takového představení náročná! Herci se musí naučit text nazpaměť, vědět, kam si mají stoupnout, jak se mají hýbat a také se nesmí stydět před diváky! Trémaje totiž dost nebezpečná! Co se přihodilo kocouru Něhanovi, když měl premiéru?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio