Podivný odkaz doktora Jekylla a pana Hyda. Rozhlasová hra živě!

21. září 2019

Unikátní živě hraná a vysílaná rozhlasová hra opět na Dvojce. Mysteriózní příběh geniálního vědce a jeho osudového objevu znovu ožívá. Doslova. V hlavní roli Viktor Preiss.

Účinkují: Viktor Preiss (profesor Louis Robert, patolog a autor bestsellerů), Hanuš Bor (doktor Pool), Lukáš Příkazký (inspektor Benjamin Hawkins), Markéta Děrgelová (inspektorka Jane Wiltshireová), Jakub Žáček (vrchní superintendant George Godall), Jana Boušková (paní Randallová), Jan Krafka (muzikálový herec Tiffany Thorne), Regina Prouzová Květoňová (moderátorka), Radovan Klučka (Konstábl)
Zvukový mistr: Dominik Budil, Tomáš Pernický
Zvukové efekty: Jiří Litoš a Petr Šplíchal
Hudba: Jakub Rataj
Premiéra: 21. 9. 2019
Produkce: Dana Reichová
Hudebníci: Anna Veverková, Štěpán Drtina, Ian Mikyska, George Cremaschi, Michael Jermář, Oleg Sokolov a Jan Trojan
Ženský voiceband: členky smíšeného sboru Notre Dame
Výroba rekvizit: Miloslav Janda
Kamera: David Loch
Videorežie: Ondřej Manda
Asistent videorežie: Josef Tuka
Úvodní slovo: Václav Žmolík

Letošní rozhlasová hra živě navazuje na velmi úspěšné přímé přenosy her Jules Verne: Ze Země na Měsíc a A. C. Doyle: Sherlock Holmes ve státních službách. Unikátnost tohoto speciálního vysílání spočívá v tom, že herci musejí hru pečlivě nazkoušet a následně v jednom kuse odehrát naživo v přímém přenosu.

Herecké akce musejí být navíc sladěny se zvukovými efekty, které tzv. ruchaři vytvářejí naživo přímo v průběhu hry. Celou hru pak doprovázejí hudebníci a dodávají dílu tu správnou atmosféru.

Letos poprvé se natáčelo a vysílalo za přítomnosti diváků z řad posluchačů Dvojky. Vstupenky bylo možné vyhrát v posluchačské soutěži pouze ve vysílání Dvojky.

Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

Související