Po třech měsících před publikem. Takovou pauzu jsem neměla 52 let, říká Jitka Zelenková

11. červen 2020

Je to moje první živé vystoupení po třech měsících, byla první slova zpěvačky Jitky Zelenkové. Čtvrteční Blízká setkání se opět vrací do Radiocafé.

„Odstěhovala jsem se na hory. Nejdřív jsem byla nervózní, pak mi tam začalo být dobře a teď jsem zase nervózní z vystoupení před publikem. Protože mám narozeniny, dávala jsem spoustu rozhovorů a pomalu jsem se do toho dostala. Takhle dlouhou pauzu jsem neměla 52 let.“

Rýmička je pro mě nebezpečná nemoc

Co na pauzu říkají hlasivky? „Hlasivky jsou dva malé svalečky. Když jsou bledé, jsou zdravé. Musí se ale cvičit. Měla jsem na horách mikrofon, ale bez lidí to není ono,“ připouští Jitka Zelenková.

„Moje hlasivky jsou choulostivé. Z rýmy mám těžké záněty průdušek. Karel Gott mi z legrace říkal, že má rýmu. Věděl, že odskočím až na druhou stranu místnosti.“ V rozhovoru vzpomíná i na první setkání s celoživotní přítelkyní Helenou Vondráčkovou.

Helena Vondráčková mi nabídla noční krém

„Natáčeli jsme něco ve Špindlerově mlýně. Bylo mi 18, bydlela jsem na kopci a Helena pod ním. Přijela jsem dolů na skibobu promrzlá a mokrá. Helena mi nabídla přenocování. Pamatuji si, že mi nabídla i noční krém, pařížskou značku.“

Jak vznikala nahrávka jejího největšího hitu, který po větách nazpívali kolegové? Proč je dnes problém s autorizacemi textů?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související