Petr Vodička: Hlasový umělec

4. říjen 2020

Lesk a bída rozhlasové ilustrace. Groteskní mikrohra se skutečnými hlasovými umělci Ivanem Trojanem nebo Jaroslavem Pleslem. Poslouchejte do neděle 11. října 2020.

Účinkují: Jaroslav Plesl, Ivan Trojan, Helena Dvořáková, Lukáš Hlavica, David Novotný, Josef Plechatý, Vasil Fridrich, Lucie Pernetová, Miroslav Hanuš a Lubor Šplíchal
Dramaturgie: Kateřina Rathouská
Zvuk: Radek Veselý
Zvuková spolupráce: Ladislav Železný
Režie: Petr Vodička
Natočeno: 2015
Produkce: Dana Reichová a Eva Vovesná

Představte si, že vám během rozhlasové debaty někdo začne popisovat, co mají hosté na sobě, jak vypadají, jak se tváří, kolik měří studio a co všechno se v něm nachází...

Groteska Petra Vodičky nabízí pohled do světa „rozhlasové ilustrace“. Hlavní postavou je nezaměstnaný herec, který díky inzerátu získá práci v rádiu. Jeho šéf je totiž otráven z faktu, že toto médium nemá obraz. Kam takové jednání vede? A co čeká člověka, který se vypracuje v „hlasového umělce“?

O autorovi

Petr Vodička (* 1974) studoval jadernou fyziku, medicínu i humanitní vědy, než propadl loutkám. Ještě jako student režie-dramaturgie získal angažmá v divadle Minor. Jako herec tam působil asi osm let. Většinu představení připravoval také autorsky nebo jako dramatizátor.

V současné době se živí jako režisér, autor a herec na volné noze. Je frontmanem kapely Orchestr Posledního Dne, pro niž píše texty. Za svou pohádku Babu a papoušek získal v roce 2014 cenu na festivalu Prix Bohemia Radio.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Petr Vodička
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.