Petr Hudský: Zlatý časy

Je mládí nejšťastnější životní období? Jak pro koho. Poslouchejte do soboty 2. února 2019.


Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

Hanka a Linda jsou spolužačky, průšvihářky. Každá si ve svém životě řeší jiný problém: Linda s rozvedeným otcem a jeho novou partnerkou, Hanka s otcem alkoholikem, který terorizuje celou rodinu. Únik před světem, snaha žít naplno a najít si nějakou radost vede Hanku s Lindou od problému k problému, zároveň se však ve svém názoru na různé věci a zážitky posouvají a na základě nových zkušeností se na ně snaží nahlédnout i z jiných úhlů pohledů. Přes všechny školní i jiné maléry a trápení prožívají Hanka s Lindou své zlaté časy. A na rozdíl od ostatních si to moc dobře uvědomují.

Účinkují: Kateřina Kozinová, Barbora Bočková, Mikuláš Převrátil, Otakar Brousek, ml., Eduard Jenický, Dana Černá, Marek Holý, Libuše Švormová, Jana Altmannová, Kryštof Krhovják, Jiří Köhler, Vojtěch Vondráček, Milan Vedral, Lada Jelínková, TerezaTěžká, Anna Marie Krušinová, Jaroslav Vlach, Matouš Košař, Jan Vokrouhlecký
Napsal: Petr Hudský
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Hudba a zvukový design: Džian Baban
Zvuk: Roman Špála
Režie: Apolena Novotná
Premiéra: 3. 3. 2018

autor: Petr Hudský
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.