Patrick Cauvin: E = mc2, lásko moje. Milostný bestseller čtou Ondřej Brousek a Tereza Dočkalová

Je jim jedenáct. On je Francouz, jmenuje se Daniel a je blázen do filmů s Robertem Redfordem. Ona je Američanka, jmenuje se Lauren a miluje literaturu a matematiku. On žije na periferii a jeho rodiče nemají peněz nazbyt. Ona pochází z velmi bohaté rodiny a má levicové názory. Jedno mají společné. Neskutečně vysoké IQ. Kvůli tomu si nerozumí s vrstevníky, ale ani s rodiči a učiteli. Není divu, že když se tyto dvě výjimečné děti potkají, vášnivě se do sebe zamilují…

Čtou: Ondřej Brousek a Tereza Dočkalová
Připravila: Helena Herbrychová
Dramaturgie: Marina Feltlová
Překlad: Václav Jamek
Režie: Lukáš Hlavica
Premiéra: 22. 8. 2022

Humorně laděný příběh novodobých hyperinteligentních Romea a Julie vás zavede nejen do Paříže, ale také do Benátek, kam dvojice uprchne před světem, který pro ně nemá pochopení. Přestože se snaží přizpůsobit svému okolí, neustále narážejí na propast mezi svým biologickým a skutečným věkem.

A tak Daniel získá peníze ve vědomostní soutěži, Lauren na burze, zajistí si doprovod starého pána, se kterým se spřátelili a který do té doby cestoval pouze ve své fantazii, a už nic nebrání tomu, aby se jejich sen proměnil ve skutečnost. Ale jak známo, každý sen musí jednoho dne skončit…

Spisovatel Patrick Cauvin, pravým jménem Claude Klotz, v roce 2008

Patrick Cauvin alias Claude Klotz

Vystudoval filozofii, vojenskou službu si odbyl v alžírské válce, poté učil na gymnáziu na pařížském předměstí. Jako spisovatel se proslavil v roce 1977, kdy mu vyšel román E = mc2 mon amour. Podle knihy vznikl v roce 1979 film režiséra George Roye Hilla I love you, je t'aime, u nás uváděný pod názvem Střípky lásky. Autor vydal celkem na šest desítek knih. Pod svým pravým jménem Claude Klotz detektivky, pod pseudonymem Cauvin humorně laděné knihy, jež mají velký čtenářský i komerční úspěch.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související