Otec byl slavným hokejistou. „Nezakazoval nám ho ani nedoporučoval,“ překvapují dvojčata Petr a Pavel Wohlovi

25. červenec 2022

Oba jsou lékaři v pražském IKEM, malují a bydlí v jednom domě. Společného toho mají ale víc. Jsou totiž jednovaječná dvojčata. „Má to své výhody i nevýhody,“ ujišťují oba. Oblékají se stejně nebo každý jinak? Jak to bylo při přednášce, kdy se vyměnili? Co soudí navzájem o svých oborech? Existuje rada, jak se vyhýbat nemocem? Poslechněte si v audiu.

„Jsme jeden celek, dva lidi. Ale celkově je to výhoda. Největší výhoda to byla v dětství. Vždycky jsem měl parťáka. Za mě je to výhoda od pánaboha. Mentálně jsme si velmi podobní. Uvažujeme stejně v malování, medicíně i sportu,“ vypočítává Petr Wohl. „A čím jsme starší, tím jsme si podobnější.“

Podoby a rozdíly

Jejich otec je bývalý československý hokejista, brankář Pavel Wohl. „Vedl nás k zimním sportům a zejména k tenisu. Hokej nám nezakazoval ani nedoporučoval,“ překvapují Petr a Pavel. Jizvičku nad okem od puku mají překvapivě oba.

„První to měl náš táta, poté jsem dostal pukem já. Petr plakal a chtěl taky jizvičku, a když jsme hráli hokej, tak dal špatně hokejku a tu jizvičku má taky,“ směje se Pavel Wohl. Jedna z věcí, která je odlišuje, je prý přístup malování. Jeden maluje impreisonisticky, druhý surrealisticky.

autoři: Aleš Cibulka , eh
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.