Oslavenec Martin Dejdar: Deprese může nemoci ještě probouzet. Pojďte na panáka!

11. březen 2020

Půlkulaté narozeniny chtěl oslavit představením v Ypsilonce. „Máme utrum,“ konstatoval herec, který se opatření proti epidemii koronaviru snaží brát z té lepší stránky.

Zákaz divadelních představení mu přinese volno, které se chystá využít. „Říkal jsem si: fotky si uspořádám, číst si budu, na filmy se budu dívat… Snažím se to brát pozitivně,“ ujistil Adélu Gondíkovou.

Jsme vtipný národ

Herec Martin Dejdar a moderátorka Adéla Gondíková

„Vadí mi, že to vypadá, že se nesmí dělat humor a lidi si nesmí dělat legraci. Já si to vůbec nemyslím. Navíc to starý heslo, že s úsměvem jde všechno líp! Humor je kořením života,“ připomínal v Blízkých setkáních.

„Deprese, strach a hysterie může nemoci ještě probouzet a podporovat. Nadhled je v pořádku a lidi by se na sociálních sítích neměli stresovat. Ať se na to vyprdnou, ať slaví moje narozeniny. Pojďte na panáka!“

Ve dne ještě nespím

Jak se ve věku 55 let cítí? „Dobře. Vstávám každej den. Přes den ještě nespím a závidím lidem, kteří můžou přes den usnout. Mně to nejde. To dělá Jirka Lábus. On je ufoun!“ Jejich 37 let společných zážitků by prý vydalo na knihu. „Mohla by ale vyjít až po mé smrti.“

Uměl by ještě dnes dělat loutkové divadlo? Do jaké míry se v Ypsilonce improvizuje? Baví ho hrát vyšetřovatele? Co hraje na Slovensku? Jaké premiéry filmů jsou na obzoru?

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související