Olga Šípková radí, jak na přebytečná kila: Upravte rovnici příjem a výdej

7. duben 2020

„Cvičím sama se sebou, protože mě to baví. Vymýšlím nové věci a taky točím cvičení pro své klientky.“ Nejen tím se dnes zabývá známá sportovkyně Olga Šípková.

„My ženy teď máme na starosti jídlo, děti, práci a je to pro nás o něco náročnější,“ shrnula to v Blízkých setkáních mistryně světa v aerobiku, která potvrdila, že po čtyřicítce se metabolismus zpomaluje.

„Fyziologie je neúprosná, a kdybychom zůstali u příjmu, který jsme měli ve třiceti letech, tak by to bylo znát. Proto tu rovnici výdej a příjem musíme upravit. Bez pravidelného pohybu to jde hůř,“ radila Olga Šípková a dodala: „Když jednou za pár týdnů upečeš kachnu a zapiješ to pivkem, tak to neublíží. Takhle to mám srovnané já,“ vysvětlila sportovkyně Tereze Kostkové.

Jak si užívat dny

Dnes pracuje i jako mentální kouč. Může radit, protože před 10 lety prodělala složitou situaci vyhoření, kdy brala antidepresiva. „Nastartovala jsem se a dělá mi dobře předávat to dál. Vnímám, že když nemáme radost sami v sobě, tak nemůžeme tu radost předávat ani v práci, ani svým blízkým, ani sami sobě. A ty dny si neužijeme. A jsme tady jen jednou.“

Je ráda, že její děti nedělají vrcholový sport? Vyhledávají její pomoc především dospělí? Je důležité umět se zastavit? U čeho relaxuje?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související