O změnách, barvě vlasů i ořechovém dortu. Omeletky Haliny Pawlowské

20. únor 2021

Momentálně žijeme v zajetí změn, proto i Omeletky na Dvojce jsou naplněné změnami. A při všech těch změnách můžete dostat chuť na sladké. Halina Pawlowská bude servírovat ořechový dort.

„Já třeba nikdy nezapomenu, jak si můj přítel změnil heslo na počítači a pak si absolutně nemohl vzpomenout, také heslo si zadal. Věděl, že na radu počítačového experta vytvořil velmi silné heslo. Tak silné, že dalo zabrat i tomu expertovi, kterého si musel přivolat na pomoc. Ten po několika hodinách heslo našel. Znělo: 100%idiot.“

Jitka Asterová: Černé vlasy už ne

Jaké změny prodělala herečka Jitka Asterová? „U mě byla změna k horšímu, když jsem se obarvila načerno. Jeden režisér mi řekl, že jsem úplně odešla. Lidé mě nepoznávali, nevnímali. A změna k lepšímu je, když zhubnu pár kil. Cítím se jako lepší člověk, ale kromě mě to taky nikdo nezaregistruje."

"Těším se, až přijde změna k lepšímu, co se týče společenského života. Nejhorší je, že já už si vystačím se svojí samotou. Když přijde pošťačka, leknu se, že někdo přišel. Nevím, jestli je to změna k lepšímu, i když se říká, že by si měl člověk vystačit sám se sebou.“

A sladká tečka nakonec...

Každý občas dostane chuť na něco sladkého. Halina Pawlowská upekla dort z ořechového těsta. Korpus namazala pomerančovou marmeládou a potřela karamelovým krémem. A celý dort přelila citronovou polevou.

„Naštěstí je nás doma dost konzumentů, takže na mě zbyl jen proužek. Venku je zima, covid je všude, takže víc než kdy jindy u mě platí: Nejlepší sport je kafe a dort!“

V Omeletkách ještě uslyšíte povídku Kláry Kvasničkové Zákeřné vlastnosti nevinného chleba. Dozvíte se, v koho by se chtěla změnit Jitka Zelenková a jak vnímá životní změny Veronika Žilková.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , zk
Spustit audio

Související