Nové díly Kriminálky v novém čase. Poslouchejte rekonstrukce skutečných českých případů po roce 1989

4. říjen 2021

Autor podcastu reportér a moderátor Mirek Vaňura vás společně s předními českými vyšetřovateli zavede opět přímo na místa činu. Každou středu po 18:00 na Dvojce uslyšíte nejen nové rozhovory, ale i záznamy policejních rekonstrukcí.

Úspěšná série policejních rekonstrukcí s Mirkem Vaňurou pokračuje novými díly. První z nich Dvojka odvysílá ve středu 6. října po 18:00. Poslouchejte ho živě anebo zpětně jako podcast.

Podcast Kriminálka je unikátní především díky využití záznamů policejních rekonstrukcí a prověrek výpovědí. Upozorňujeme ale, že se v pořadu vyskytují násilné motivy a scény a svým charakterem a zpracováním není vhodný pro děti nebo citlivé osoby.

V nových dílech Kriminálky můžete sledovat:

  • Pátrání po pohřešované ženě. Vrah vodil kriminalisty dlouho za nos a přivedl je i k lítosti. K doznání ho přiměl až strach o dům.
  • Mezinárodní pátrání po spolupachatelce, která měla v rámci organizované skupiny na svědomí několik lidských životů, včetně dítěte. Dopadení Bělorusky Olgy S., milenky vůdce zločineckého gangu, k němuž dopomohli i východočeští policisté.
  • Odhalení, kdo stojí za nálezem mrtvého novorozence z března 2010 v Litoměřicích. Tým vyšetřovatele Martina Charváta krok po kroku vypátral a usvědčil drogově závislou mladou ženu.
  • Loupežné přepadení dodávky bezpečnostní agentury v roce 2008 na Turnovsku. Podezřelými se záhy stali řidič a jeho spolujezdec. Jak došlo k odcizení peněz a kdo byl nakonec z krádeže usvědčen?

Nahlédněte do zákulisí vyšetřování skutečných kriminálních případů. Poslouchejte každou středu po 18:00 na Dvojce nebo jako podcast na webu Dvojky, v aplikaci mujRozhlas nebo v jiných oblíbených podcastových aplikacích.