O pořadu Strašidelné povídky

Unikátní kolekce děsivých povídek od předních českých autorů! Speciální vysílací projekt Českého rozhlasu Dvojka přináší premiéry inspirované tajemnými místy České republiky. Historie, pověsti, zvláštní energie a mrazivé příběhy z per Ondřeje Neffa, Pavly Horákové, Petry Soukupové, Michala Sýkory, Arnošta Golflama, Terezy Verecké a Richarda Klíčníka, Michaely Klevisové a Petra Stančíka.

K létu patří tajemství a příběhy. Český rozhlas Dvojka proto na prázdniny 2021 připravil atraktivní projekt Strašidelné léto. Osm tajemných míst, osm povídek významných českých autorů v Českém rozhlase Dvojka. Nové postavy, zápletky a příběhy o známých strašidelných oblastech, kde se odpradávna lidé bojí.

Čtěte také

Dramaturgyně Zuzana Vlčková vybrala osm míst v celé České republice, kde se lidé odpradávna bojí nebo si o lokalitě vyprávějí legendy a mrazivé historky.

Oslovila renomované české autory, aby pro místa, kde se tají dech, napsali nové příběhy. Vznikl tak unikátní rozhlasový soubor Strašidelné povídky, které si můžete poslechnout na Dvojce, zpětně na webu a v podcastových aplikacích.

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
Tento pořad se již nevysílá, audiozáznamy jsou stále dostupnéDvojka

Poslední záznamy

Pořad připravují

Další pořady

  • Česká dvanáctka

    Hitparáda nových českých písniček populární hudby.

  • Oldies jako na dlani

    Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.

  • Desky, pásky, vzpomínky

    Písničky, které provázely život slavných muzikantů. Vyprávění hudební osobnosti o svém životě, inspiraci, rodině i přátelích, spoluhráčích a dalších zajímavostech.

  • Kulaté noty

    Připomeňte si významná jubilea oslavenců z domácí scény široce pojaté populární hudby.