Neměl jsem problém hrát s tatínkem, svěřuje se herec Otakar Brousek mladší

1. červen 2020

Tereze Kostkové v Blízkých setkáních prozradil, že neměl nikdy problém se synem ani s tatínkem spolupracovat. Syn Ondřej ho dokonce režíroval v divadle Na Fidlovačce. 

„Nemám problém respektovat svého syna jako režiséra. On mě zná a ví, jak se mnou pracovat. Věřil jsem mu jako režisérovi. Je to dobré v tom, že je to moje krev a jde to skoro z mý hlavy,“ vysvětluje herec Otakar Brousek ml.

Svého syna považuje za velmi talentovaného. „Ondra to z naší rodiny vycuc,“ směje se. „Po mně i po mamince zdědil malířské nadání, perfektně hraje na klavír a skládá muziku. Když byl malý a chodil se mnou na představení do divadla, vždy namaloval několik portrétů herců, kteří ve hrách hráli. Teď, když byla pandemická krize, tak namaloval tři obrazy.“

Tatínek jako kolega

Na jevišti se potkal i se svým tatínkem, hercem Otakarem Brouskem starším. „Nikdy jsem neměl  problém s ním hrát. Naopak. Tatínek se nikdy nechoval jako tatínek, ale jako postava. Nikdy mě nekritizoval, maximálně poradil nějakou drobnost. Byl to jen kolega na jevišti. A nikdy nepadlo slovo o tom, jak to hraju.“ vzpomíná v Blízkých setkáních.

Proč sbírá klobouky? Proč se nestal mimem? Kdo byl jeho vzorem?

autoři: Tereza Kostková , mis

Související