Nejsem typ pro kamenné divadlo. Musím mít pocit, že mám možnost volby, tvrdí Lucie Zedníčková

28. červenec 2020

Letos si založila vlastní divadelní spolek. „To byl únor a nečekali jsme, že všechno bude v březnu jinak,“ popisuje v Blízkých setkáních známá herečka.

„Sbírám informace kolem koronaviru, protože mě to zajímá kvůli tomu mému divadlu. A musím se přiznat, že se v tom vůbec nevyznám,“ krčí rezignovaně rameny Lucie Zedníčková. práce kolem spolku bylo dost, tak doufá, že se zhodnotí.

„Jsem narozená ve znamení štíra a ti nechtějí, aby jim někdo diktoval. Nejsem typ pro kamenné divadlo a trvalé angažmá. Nevyhovuje mi přečíst si, v čem a co budu hrát a kdo to bude režírovat. Připadám si jako ve fabrice. Musím mít pocit, že se můžu rozhodnout a mám možnost volby.“

Haló, tady Zedníčková

Taky ji baví produkční činnost. „To telefonování a zařizování kolem mě hrozně baví a naplňuje.“ Pořadatelům prý není divné, že nevolá nějaká produkční, ale přímo herečka Lucie Zedníčková.

„Naopak, z 99 % jsou milí. Ptají se, co je to za společnost. A já mám dobrý pocit, že jsem pro svoje kolegy zajistila představení a že to funguje. Mě to prostě baví,“ ujišťuje herečka moderátora Aleše Cibulku.

Do jaké míry si střeží soukromí? Co prozradila o své rodině? Jaký vztah má k přírodě? Co ji čeká v práci? Má oblíbená místa, kam často cestuje?

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související