„Ani jsem nevěděla, že hraju s hvězdami.“ Lucie Zedníčková a Šárka Vávrová u Jana Čenského

14. červen 2020

Potkaly jsme se před čtyřmi roky při práci a padly si do oka, říká herečka Lucie Zedníčková, která do studia přišla se svou kamarádkou, psychoterapeutkou Šárkou Vávrovou.

Šárka Vávrová je autorkou knížky Manuál na šťastný život. „Je potřeba pracovat na všech oblastech života. Když máte stres v práci, tak to vede ke zdravotním obtížím,“ říká.

Zjistila, že ji psaní baví. Píše divadelní hru, scénář pro seriál a naspala i román. „Píšu hlavně v noci, a proto neustále posouvám klienty na pozdější hodinu.“

Lucie Zedníčková stála před kamerou už od svých pěti let. „Byli jsme taková partička dětí v pořadu Televizní dívánky Štěpánky Haničincové. Když mi bylo kolem jedenácti, tak jsem měla tu čest hrát ve filmu Láska mezi kapkami deště. Tehdy jsem si ani neuvědomovala, že hraju s takovými hvězdami, jako byl Menšík.“

Tajné přání? Cvičit s delfíny

Šárka si v závěrečném kvízu správně tipla, co Lucii udělá radost. „Je to jakákoliv změna ze zaběhnutých kolejí, třeba výlet k moři.“ Lucie Zedníčková také prozradila, co by dělala, kdyby nebyla herečkou. Cvičila by s delfíny.

Má Lucie Zedníčková vysněnou roli? Proč už nechce riskovat? Objevují se teď u Šárky Vávrové klienti s depresí?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.