„Do 50 to vydrželo. Pak to bouchlo.“ Mentální kouč Jan Mühlfeit a Monika Pavlíčková u Jana Čenského

24. listopad 2019

„Byl jsem 4x za sebou nejlepší manažer na světě, ale pak jsem byl totálně na dně,“ říká Jan Mühlfeit. Do studia přišel se svou dlouholetou kamarádkou Monikou Pavlíčkovou.

Jan Mühlfeit se stal manažerem Microsoftu pro Evropu. „Nedokázal jsem odpočívat ve své hlavě. Do padesátky to vydrželo, pak to bouchlo. Ležel jsem 2,5 měsíce doma, skoro nejedl. Když mě hospitalizovali, nezabírala žádná antidepresiva.“

„Uvědomil jsem si, že ten blázinec a to, co jsem probíral s doktorem Höschlem, pro mě byla stejná škola jako pracovat s Billem Gatesem.“ Dnes pracuje jako mentální kouč olympijského týmu asi čtrnácti sportů.

Odpočinek? Válecí dny s výhledem na moře

Zleva: tenisový trenér Michal Navrátil, Jan Mühlfeit a Jiří Lehečka

Taky Monika Pavlíčková byla několikrát nominovaná na manažerku roku. „Mám ráda válecí dny. Odpočinek na lehátku s knížkou a nejlépe s pohledem na mořskou hladinu,“ přiznává moderátorovi Janu Čenskému.

Kariéru Pavlíčková začínala na pražském magistrátu. „Pracovala jsem na značení, které je v ulicích dodnes. Jsou to ty šipky k jednotlivým památkám.“ Jan Mühlfeit si každý den zaběhne svých deset kilometrů. „Na vysokých školách učím i o víkendu. Manželka jezdí se mnou a nakupuje. Zkoušecí kabinka umí říct asi v sedmi jazycích.“

Jak se vzájemně znají? Jaký je Bill Gates? Jak Monika Pavlíčková cestuje nejraději? Jaký typ ženy se Janu Mühlfeitovi líbí?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související