„Nejlepší pro autora je, když se herec u textu odbourá smíchy.“ Sedm příběhů Pavla Tomeše v nové Četbě na pokračování

30. leden 2024

Třináct povídek obsahuje nová kniha spisovatele a stand-up komika Pavla Tomeše. Sedm z nich můžete slyšet ode dneška ve zbrusu nové Četbě na pokračování na Dvojce. Byla pro něj novinařina velká škola? Podle jakého klíče řadil povídky do knihy a v jakém pořadí se dají číst? Proč je povídek třináct a jak je to v literatuře s vulgarismy?

Pavel Tomeš

O to, které z nich vybrat do sedmidílné Četby na pokračování, prý bitva nebyla. „Vybrali jsme ty, které byly dostatečně dlouhé, aby vyplnily určený čas. Ale posluchači o nic nepřijdou, protože všech třináct povídek bude na webu Dvojky a v mobilní aplikaci mujRozhlas,“ uklidňuje autor.

„Byl jsem při jejich natáčení a byla to velká legrace. Režisér Radim Nejedlý udělal super casting na brněnské herce. Nijak jsem do toho nevstupoval a jen jsem si to užíval. A co je pro autora nejlepší? Když se herec u jeho textu odbourá smíchy,“ popisuje Pavel Tomeš.

Povídky z jeho knihy 13! jsou různorodé. „Jsou pestré, některé rozvernější a někdy používám černý humor. Humor je silné anestetikum a já se snažím, aby nebyl prvoplánový,“ uzavírá autor a komik v Blízkých setkáních.

Pavel Tomeš
autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související