Muzikál expres slaví 30 let. Poslechněte si v neděli 6. prosince narozeninový speciál

2. prosinec 2020

Oslavte s námi na Dvojce výročí Muzikál expresu. Každý všední den můžete soutěžit o cédéčka. Narozeninový speciál vysíláme v neděli 6. prosince v 19 hodin.

Jak vznikl Muzikál expres? Jaké příběhy jej na vlnách Českého rozhlasu provázely? To všechno si můžete poslechnout v neděli 6. prosince od 19 hodin. Večerem vás provedou autoři a moderátoři pořadu Michael Prostějovský a Pavel Bár. 

Michael Prostějovský a Pavel Bár

Popřát přijde spousta osobností nejen z muzikálového světa. Mezi gratulanty nebudou chybět letošní držitelé Cen Thálie Hana Talpová a Pavel Režný. Popřát přijde také zpěvačka Dasha nebo Roman Tomeš a mnozí další.

Pavel Bár

Připomeneme si také významné osobnosti světového muzikálu, které se ve vysílání představily. Jsou mezi nimi taková jména jako Tim Rice, Michael Kunze, Alaine Boublil, Leslie Bricusse, Harold Prince, Sylvester Levay nebo Andrew Lippa.

Koncert ke třicátinám Muzikál expresu

Původně měl Muzikál expres oslavit třicítku 20. října na slavnostním koncertě v Hudebním divadle Karlín.

Michael Prostějovský

Vzhledem ke koronavirovým opatřením byl však koncert přeložen na rok 2021. Letošní oslava výročí se tak přesune do rozhlasového studia Dvojky.

Muzikál expres už není jen jediným muzikálovým magazínem v českém rozhlasovém éteru. Již řadu let je Muzikál expres spojen s předními hudebními tělesy. Se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu a Rozhlasovým Big Bandem Gustava Broma byly natočeny melodie z předních světových i tuzemských muzikálů. Posledním albem je narozeninové CD „Muzikál expres 30“ s výběrem toho nejlepšího. 

Archiv Muzikál expresu a videoklipy

Čekání na narozeninový speciál si můžete zkrátit sledováním videoklipů, které Muzikál expres k vybraným nahrávkám také natáčí nebo si poslechněte záznamy pořadu ZDE.

 

 

Spustit audio