Můj přítel Měsíc. Poetický příběh s Petrem Lněničkou a Jakubem Králem o ztrátě a nalézání

30. říjen 2022

Malý Lojzík se s tátou přestěhoval z města na venkov. Nemůže si zvyknout ani ve škole ani v novém domě. Navíc mu chybí maminka. A tak si začne povídat s Měsícem. Díky němu objeví na zahradě ježka. Ze strachu, aby ježek přežil zimu, ho Lojzík vezme domů. Stará se o něj, ale čím dál víc mu dochází, že ježek se ocitl v podobné situaci jako on sám. Dokáže ho vrátit zpátky do přírody, přijmout svou situaci a najít si nové kamarády?

Osoby a obsazení: Petr Lněnička (tatínek), Jakub Král (Lojzík), Anita Krausová (Měsíc), Žofie Hánová (Lada), Kamila Špráchalová (učitelka), Michael Polák (Oliver), Hanuš Bor (Bednařík) a Zuzana Vojtíšková (hlas v telefonu)
Napsal: Jiří Ondra
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Radek Veselý
Hudba: Ondřej Gášek
Režie: Josef Kačmarčík
Premiéra: 23. 10. 2022

Hledáte audiopohádky na dobrou noc zdarma? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a pohádky zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.