Moderátor Dvojky Michael Prostějovský se stal čestným občanem Prahy 1

13. duben 2018

Textař, libretista, rozhlasový novinář i producent Michael Prostějovský byl v Hudebním divadle Karlín oceněn za přínos v oblasti kultury.

Slavnostní nádech mělo muzikálové představení Jesus Christ Superstar v Hudebním divadle Karlín ve čtvrtek 12. dubna 2018. Po jeho skončení převzal moderátor a producent Michael Prostějovský čestné občanství Prahy 1 z rukou starosty Prahy 1 Oldřicha Lomeckého, generálního ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala a skladatele Zdeňka Bartáka.

Nejsem z Prahy. Jsem z Prahy 1

„Michael Prostějovský se narodil 8. května 1948 a svůj tvůrčí i organizační talent posléze uplatnil ve více oblastech – proslavil se jako textař, libretista, rozhlasový novinář, ale i jako producent. Většinu svého života prožil u nás v Praze 1 a my jsme rádi, že je naším občanem, nově čestným občanem Prahy 1 z ulice Skořepka,“ popsal starosta Oldřich Lomecký.

„Kdykoliv se mě někdo ptá, jestli jsem z Prahy, odpovídám, že jsem z Prahy 1! A to je rozdíl. Hradčany, Staroměstské náměstí, Radnici, Týnský chrám a vše další, co svět zná, to je přece Praha 1. A já zde bydlím celých 50 let ze svých 70. A ten genius loci je ve mně hluboce zakořeněn,“ přiznal se Michael Prostějovský.

Michael Prostějovský získal čestné občanství Prahy 1

Muzikál expres dalších 28 let

Kromě čestného občanství se Prostějovskému dostalo i ocenění a příslibu další spolupráce od ředitele Českého rozhlasu René Zavoralala: „Málokterý pořad Českého rozhlasu se může pyšnit takovou délkou vysílání jako Muzikál expres Michaela Prostějovského a já tímto veřejně slibuji, že se bude vysílat ještě dalších 28 let.“

Pořad Muzikál expres týden co týden na vlnách Českého rozhlasu Dvojky mapuje muzikálovou scénu. Pořad připravuje Michael Prostějovský společně s publicistou Pavlem Bárem. Posluchačům nabízejí ucelený přehled o dění nejen u nás doma, ale i ve světě. Pořad poslouchejte živě v premiéře každou neděli po 12:00 nebo v našem archivu pořadů kdykoli.

Michael Prostějovský získal čestné občanství Prahy 1
autor: Jakub Hritz
Spustit audio

Více z pořadu