Milan Hein se netají ničím. Ani mistrovským titulem v boxu, ani svou orientací

13. červen 2015

Divadelní principál Milan Hein si svou vždycky vyboxoval. Měl k tomu výbornou sportovní průpravu i sparring partnera. Sestru Martu Skarlandtovou, divadelní autorku a někdejší televizní hlasatelku.

Milan Hein se netají svojí orientací. S děvčaty to v mládí zkoušel a jeho rané chlapství bylo dokonce umocněno mistrovským titulem v boxu. Ale příroda se ošálit nedala. Tvrdý sport, který dělal hlavně na přání tatínka, si kompenzoval baletem.

Krev, pot a láska

Pro co by ale doopravdy cedil krev? Prý pro svoji sestru Martu Skarlandtovou. (Ona by mu prý přidala i ledvinu a kus jater.) Není proto divu, že když ve 19 letech vyrukoval s přiznáním, 17letá Marta tehdy svého bratra velmi podpořila.

Sen o loutkovém divadle

Marta Skarlandtová

Dětským snem malých sourozenců Heinových bylo loutkové divadlo. Tady se prvně projevilo jejich budoucí společné téma – autorské divadlo. Útlocitný extrovert a suverénní intelektuálka se stále skvěle doplňují i dnes.

Společný muzikálový triumf

Jejich talent a vzájemná důvěra je dovedla až k jedné z nejúspěšnějších inscenací divadla Ungelt: muzikálu Touha zvaná Einodis. V hlavní roli s Martou Kubišovou a Anetou Langerovou.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio

Související