Migréna, kožní problémy, alergie. S tím vším pomůže akupunktura, tvrdí lékařka Dagmar Komárková

24. březen 2021

Seznam problémů, které akupunktura může vyřešit, je bohatý. Důležité je pacienta podrobně vyzpovídat, uvádí lékařka v Blízkých setkáních.

„Ptám se, kde to bolí, čím se to zhoršuje, jak problém reaguje. Na akupunkturu chodí pacienti zpočátku 1x týdně. V těle u dospělých pacientů zůstávají jehličky zhruba 20 minut, u dětí méně.

Jejich počet záleží na terapeutovi. Čím déle se akupunkturou zabývám, tím používám jehliček méně. Podle mě tělo potřebuje jednoznačný signál, aby začalo zase fungovat. Většinou používám 2 jehličky dopředu a 2 dozadu,“ vysvětluje Dagmar Komárková. „Nebývá ani pravidlem, že se jehlička napichuje do bolestivého místa. Může se stát, že máte bolavé rameno, ale jehličku píchnu do holeně.“

Akupunkturní dráhy

Energie v organismu proudí v akupunkturních drahách. „Svým studentům vysvětluji princip akupunktury na principu kanalizace. Chci, aby si představili tělo, kde proudí energie pod povrchem, občas se někde nahromadí, zastagnuje nebo úplně chybí. Jednotlivé akupunkturní body jsou kanály, kterými se můžeme do kanalizace dostat. Tady můžeme energii harmonizovat za pomocí jehliček a problém tak odstranit,“ dodává lékařka.

 Pomáhá akupunktura i při očkování? Jaké jsou další pilíře čínské medicíny?

autoři: Adéla Gondíková , mis
Spustit audio

Související