ON-LINE ROZHOVOR: Letní problémy dekorativních rostlin

14. srpen 2015

Proč žloutne pokojová juka? Je vhodná doba na řízkování muškátů? Na otázky odpoví v pátek 14. srpna v 10:30 odbornice Ludmila Dušková.

Balkonové rostliny, rostliny na terasách, v nádobách ale i v bytech trápí celá řada problémů. Letošní horko a sucho poznamenává především rostliny vystavené celodennímu žáru a vysazené v malých nádobách. I po každodenním zalití dochází k přehřívání substrátu a voda v samozavlažovacích truhlících se téměř vaří. Vyskytuje se i celá řada škůdců, především těch, kterým sucho a horko prospívá. Jsou to především svilušky, třásněnky a molice. Je zaznamenám i vyšší výskyt mšic, housenek a lalokonosců. Pokojové rostliny shazují listy, někdy žloutnou a opět i v bytech, kde je suchý vzduch, je zaznamenám výskyt škůdců. Jak proti nim bojovat a jak zajistit rostlinám optimální podmínky?

Čtěte také


Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.