Kriminálka Mirka Vaňury – rozhlasový fenomén. Speciální rozhovor s Danou a Mirkem Vaňurovými o úspěšném podcastu

17. červen 2024

Nejúspěšnější pořad Dvojky, který se zaměřuje na skutečné kriminální případy a nabízí posluchačům poutavé a detailní pohledy do zákulisí vyšetřování, si získal širokou posluchačskou základnu. Nyní opět vybojoval první místo ve Veřejnoprávní kategorii ankety Podcast roku a obhájil třetí místo v kategorii True Crime.

Mirek Vaňura, zkušený novinář a moderátor, se v jednotlivých epizodách věnuje nejen faktům a důkazům, ale také lidským příběhům a osudům, které se za těmito případy skrývají.

„Kdybychom si povídali o záchranářství, tam je to hodně vidět, ale platí to i v kriminalistice – hodně jsem si z těch příběhů odnesl, že i když to už nevypadá dobře, i když si myslíš, že už je to prohrané, když budeš bojovat do konce, často se to otočí a dějí se zázraky. Já jsem u toho byl. Mockrát. Kéž by si lidé tohle z našich pořadů odnášeli,“ říká Mirek Vaňura.

Pokud jste fanoušky kriminálních příběhů a autentických vyprávění, tento pořad by rozhodně neměl uniknout vaší pozornosti. Úspěch Kriminálky je výsledkem pečlivé práce a odhodlání nejen Mirka Vaňury, ale také jeho týmu a nejbližších.

Poslechněte si rozhovor Šárky Volemanové s manželi Vaňurovými, kteří pořad připravují.

Z dalších podcastů Českého rozhlasu obhájil loňské vítězství v kategorii Talk show Host Lucie VýbornéVinohradská 12 obsadila druhé místo v kategorii Zpravodajství a publicistika. Oba dva podcasty spolu s Kriminálkou zároveň obsadily první tři místa v kategorii Veřejnoprávní. V kategorii Objev roku za Český rozhlas zvítězila podcastová série Odpustit?.

Z podcastů ČRo Dvojka se na pátem místě v kategorii Talk show umístila Blízká setkání a na čtvrtém místě v kategorii Vzdělávání podcast Meteor.

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.