Klienti po mně chtějí hit o rozvodu, krčí rameny Ivo Jahelka

31. srpen 2020

„Pane doktore, nemohl byste zhudebnit ten můj rozvod?“ ptají se prý často klienti zpívajícího právníka. Většina jeho písniček je totiž nasbíraná z jeho praxe. 

Někteří klienti jeho advokátní kanceláře si přejí, aby z jejich příběhu udělal písničku. „Chtějí například, abych napsal o jejich rozvodu, protože jim to přijde zajímavé,“ vypráví Ivo Jahelka. „Většinou odpovím, že to zvážím, ale nevím, nevím,“ směje se.

Jako advokát se specializuje na rodinné právo. Nejčastěji prý za ním lidé chodí s dluhy. „Takové případy nejsou pro moji tvorbu příliš inspirativní. Na tom nic moc veselého není. Bohužel se změnila doba a teď se dějí věcí, které nemají ten humorný náboj, o kterém jsem zpíval,“ dodává právník v Blízkých setkáních.

Jsou případy, které jako advokát odmítne? Co prozradil o své rodině? Řeší dnes jiné případy než v minulosti?

autoři: Aleš Cibulka , mis

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.