Když zpívám, teče z reproduktorů krev, přiznává se smíchem hudebník Petr Malásek

26. prosinec 2022

„Nikdy jsem na Vánoce pod stromečkem koledy nehrál. Maximálně jsme si je pouštěli, protože jsme rodina s maximální nedispozicí ke zpěvu,“ prozrazuje populární klavírista. Kolik koncertů ho čekalo o letošních Vánocích s Lucií Bílou? Jak vzpomíná na koncert pro Martu Kubišovou? Je pravda, že má rád motorky? Poslechněte si v audiu.

„Nezpívám. Nevím, jak je to možné, ale když natočím nějaký demosnímek, tak ten se stává tím nejveselejším, co se pouští po půlnoci na mejdanech,“ vypráví s humorem. „Já na nich vyju a békám tak, že teče krev i z reproduktorů. Zpívat prostě neumím. Dana (Morávková, jeho žena) trochu, ta na sobě pracuje. A syn to zdědil po mně.“

Petr Malásek vzpomíná, že Vánoce se v rodině slavívaly hned třikrát. „Napřed jsme přijeli na vesnici za mojí maminkou, tam jsme se najedli a dostali dárky a už lehce vyřízení jsme pokračovali za maminkou mojí ženy. A pak večer jsme doklopýtali domů a já strašně dbal na překvapení se zvonečkem. Takže jsem dělal různé soustavy vlasců a kladek, které vedly ke vchodovým dveřím. Pak mi pomohla technika a natočil jsem si CD se zvoněním,“ uzavírá v Blízkých setkáních klavírista a skladatel.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související