Když je mi někde příjemně, tak neutíkám. David Novotný a jeho žena Aneta u Jana Čenského

30. květen 2021

Vstávání není pro herce, prozradil David Novotný, který vstává většinou v době, kdy se rodina chystá k obědu. Přesto se svou ženou Anetou dorazil do ranního vysílání.

Čím svou ženu okouzlil? „Já tančila v představení Romeo a Julie a on hrál výborně Merkucia,“ prozrazuje Aneta. Svatbu měli ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. „Nebyli jsme ani ve svatebním, oděv byl přizpůsobený skanzenu,“ vzpomíná David.

Baví mě zápasy pro charitu

David Novotný miluje fotbal, ale covid ho zastavil. „Máme fotbalovou skupinu Real Top Praha. Baví mě zápasy pro charitu. Potkávám se tam s kluky z NHL. Oni si za mořem pouští naše seriály a citují mi z nich hlášky.“

Nedávno David opustil Dejvické divadlo, kde hrál 19 let. „Když je mi příjemně, tak neutíkám. Ale když skončil na pozici uměleckého šéfa Mirek Krobot, tak jsem se začal rozhlížet jinde.“

V závěrečném kvízu na sebe prozradil, že při představení trému nemívá. Jeho oblíbeným filmem je snímek O rodičích a dětech, kde si také zahrál. Ze sportů je na prvním místě fotbal a pak dlouho nic. A v televizi se rád dívá na seriály.

Jak se Davidu Novotnému hrálo na českobudějovické točně? Kam jezdí rádi na dovolenou?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související