Kamil Střihavka už v autě nezávodí. „Jezdím jako starší pán a jako děda. Opatrně a bezpečně“

16. srpen 2023

Je hudebníkem a byl i automobilovým závodníkem. „Jako každý kluk jsem si i já v určitém věku začal plnit sny. Měli jsme kombinézy, helmy a ostrý závodní auta,“ vzpomíná. Existuje ještě kapela Motorband? Byl jeho prvním muzikálem Jesus Christ Superstar? Jak vznikl projekt No guitars a písnička Kowboy z Teplic? Točí se další díly televizního pořadu ikony Kamila Střihavky?

Závodní okruhy Kamila Střihavku tehdy lákaly. „Bohužel mi to vydrželo jen tři nebo čtyři roky, protože je to náročné na čas. Jezdil jsem na koncerty v kombinéze úplně zpocený. Pamatuju, že jsem takhle jel z Brna do Prahy na Jesus Christ Superstar a valil jsem to po D1. Zastavila mě tenkrát policie na Nuselském mostě s tím, že jsem jel 150 km/hod.“

Jak jezdí Kamil Střihavka dnes? „Jako starší pán, opatrně a bezpečně. Dnes už je to rozvážnost. Dřív jsme byli mladý a nevycválaný kluci, vysvětluje zpěvák a hudebník. Jezdím rád i s kapelou. Utužujou se tím vztahy,“ dodává v Blízkých setkáních.

autoři: Martin Hrdinka , eh
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.