Josef Štefan Kubín: Podařený párek. Jaroslav Moučka podmanivě vypráví romantickou historku ze starých časů

3. prosinec 2022

Texty folkloristy a dialektologa Josefa Štefana Kubína jsou pozoruhodné využitím nejrůznějších forem lidového nářečí. Tím spoluvytvářejí autentickou atmosféru časů krajánků, kteří za dobrou večeři platili hostitelům povídáním veselých i tajemných příběhů. Podařený páreček vypráví o nelehké cestě vousáče Filipa Melicha za vysněnou nevěstou Aninkou.

Osoby a obsazení: Jaroslav Moučka (vypravěč), Jan Hartl (Melich), Věra Kubánková (Krejčová a Aninka), Marie Marešová (maminka), Bořivoj Navrátil (Černý a Provizor), Vlastimil Zavřel (Bílek), Miroslav Moravec (Vohnout), Jiří Štěpnička (Popelík a Sedláček), Jiří Plachý (Kmínek), Josef Patočka (Pantáta a Krejčí), Jaroslava Obermaierová (Panímáma) a Iveta Dušková (holka)
Připravila: Markéta Jahodová
Dramaturgie: Dagmar Jaklová
Zvuk: Libuše Podlešáková
Zvuková spolupráce: Markéta Košťáková
Hudba: Petr Mandel
Režie: Markéta Jahodová
Natočeno: v roce 1996

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související