Josef Masopust. Nejlepší český fotbalista minulého století

Josef Masopust se řadí mezi takové osobnosti světového fotbalu, jako je Pelé, který o něm mluvil jako o blízkém příteli, nebo třeba Eusebio. Napsal Lukáš Zicha. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Za svůj život odehrál zápasy, které se pro mnoho fanoušků staly doslova ikonické. Po právu ho FIFA zařadila mezi padesát nejlepších hráčů historie. Poslechněte si, co vše musel vykonat, aby se stal nejlepším fotbalistou Evropy za rok 1962 a nejlepším fotbalistou České republiky za století minulé.

Z Mostecka na největší stadiony světa

Zjistíte, že je nejen důležité mít rodiče, kteří Vám v ničem nepoleví a trenéra který vás nechá běhat celé léto od rána do večera. Může vám k tomu pomoci i 14 buřtů, nefér chování hráčů FC Santos nebo třeba obyčejný tenisák.

Jak se dostat ze Střimic na Mostecku až na největší stadiony světa? Jak získat obdiv a respekt spoluhráčů, soupeřů i fanoušků? To vše se dozvíte v dnešním díle Příběhů z kalendáře.

Další Příběhy z kalendáře budou patřit nejznámějšímu, ale také nejrozpornějšímu vědci 20. století. Budeme mluvit i o teorii relativity.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 12. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související