Jaroslav Foglar: Chata v Jezerní kotlině

5. červenec 2019

Vydejte se s Jiřím Langmanejerem a Martinem Sobotkou na dobrodružnou výpravu do krásné jezerní kotliny za městem. Poslouchejte do pátku 12. července 2019.

Po smrti otce se Pavlův život od základu změnil: odstěhoval se spolu s maminkou do Starých Mlýnů a začal chodit do nové školy, kde si dlouho nemohl najít žádné kamarády. Začal tedy raději chodit sám do přírody kousek za město a objevil tak skrytou a zdánlivě nepřístupnou Jezerní kotlinu s modrým jezerem a zelenou trávou.

Tam se jednou potkal se svým spolužákem Ludvou Grygarem a uzavřel s ním přátelství. Oba se dohodli, že o Jezerní kotlině nikomu nikdy neřeknou a krásné chvíle tu budou prožívat jen oni dva. Brzy se ale jejich přátelství malinko zamotá a Ludva se dá do party s kluky, kteří to s ním nemyslí zrovna nejlíp.

Účinkují: Martin Sobotka (Ludva), Jiří Langmajer (Pavel), Věra Galatíková (Kniha), Jiří Bartoška (Černý jaguár), Stanislav Oubram (Išimak), Michal Pavlata (reportér), Jiří Klem (Zeman), Jiří Schwarz (novinář), Tomáš Töpfer (učitel), Filip Menzel (Rezek), Zdeněk Hruška (Halza), Jan Vlasák (Ludvův otec), Jaroslava Pokorná (Ludvova matka), Jiří Cerha, Růžena Preisslerová, Miroslav Zounar, Otakar Brousek st., Miloš Rozhoň, Artur Šviha a Martin Preiss.
Autor: Jaroslav Foglar
Napsal: Oldřich Knitl
Hudba: Jiří Cerha
Nahrál a nazpíval: CK Vocal
Dramaturg: Ivan Hubač
Režie: Karel Weinlich.
Natočeno v roce 1991.

Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio