Jan Vlasák: Hrál jsem v béčkovém hororu, který ale proslul ve světě. Turisté mě poznávali na ulici

14. prosinec 2020

Nedokončený portrét od Agathy Christie je zajímavý od začátku do konce, prozrazuje herec Jan Vlasák. Posluchači se s jeho hlasem po čtrnáct večerů mohou setkávat. První díl odvysílá Dvojka dnes večer ve 22 hodin.  

„Překvapilo mě, že Agatha Christie chtěla zpívat, ale neměla silný hlas, tak jí to rozmluvili. Někdy se nechám knížkou strhnout i já. Když je to hodně dojemné, tak se musím vrátit, uklidnit se a vzít to znovu. Přitom nesnáším, když se herec dojme.“

Svět za komisaře Maigreta byl vlídnější

Jak se na čtení knihy připravuje? „Záleží na knize. Třeba knížky o komisaři Maigretovi jsou napsané bravurně. Přišel mi ten svět takový vlídnější, i ti zločinci. Obdivoval jsem pana Högera, jak dokázal vytvořit různé hlasy figur v knize. Je pro mě inspirací.“

Jan Vlasák teď nejraději čte o historii. Přesto v řadě detektivek hrál. Dokonce si zahrál se zahraniční produkcí v hororu Hostel. „Je to takový béčkový film, ale světově proslulý. Poznávali mě turisti. Tam se řezalo a vrtalo maso a já hrál úchyla. Natáčel jsem i se Sigourney Weaver. Jedna scéna se točila celý den, dokonce si přivezla učitele herectví,“ vzpomíná Jan Vlasák.

Jak prožívá Vánoce? Která historická knížka ho zaujala? Jak vzniklo Divadlo u stolu? Proč má s manželkou v Brně svůj strom?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související