Jak to vidí...

21. září 2017

Aktuální názory a komentáře nezávislých osobností na dění kolem nás.

Hosty pořadu jsou uznávané osobnosti z nejrůznějších oblastí. Každý všední den komentují aktuální dění ve světě, ve svých oborech, ale hovoří i o vztahu k věcem všedním.

Speciální nedělní vysílání pořadu se zaměřuje na etická a duchovní témata. V době letních prázdnin se vysílá cestovatelské Jak to vidí: zkušenosti, rady a hlavně zajímavá povídání o nejrůznějších koutech Země.

Čtěte také

Sledovat můžete i tweety autorky pořady Zity Senkové prostřednictvím jejího profilu @ZitaSenkova nebo pod hashtagem #JakToVidí. Tweetují zde i její pravidelní hosté (Erik Best, Vladimíra Dvořáková, Dominik Duka...)

Připravují:
Zita Senková (moderátorka)
Zbigniew J. Czendlik (moderátor, neděle)
sestra Angelika (moderátorka, neděle)

Kontakt:
Své názory můžete psát na e-mail: jaktovidi@rozhlas.cz. Ve výjimečných, předem anoncovaných případech komunikují „jaktovidiči“ s posluchači Dvojky také prostřednictvím našeho facebookového profilu Český rozhlas Dvojka.

Historie:
Pořad od ledna 2005 najdete ke stažení v Archivu pořadů. Do archivu se vkládá i speciální prázdninové cestovatelské vysílání. Od roku 2015 vkládáme i nedělní vysílání.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.