Ivan Vyskočil: Nejsem typ „po pár skleničkách je každá Sněhurka a ráno se bojíš, co to vedle leží“

5. srpen 2020

„Nouzi o ženy jsem neměl, to je pravda, ale že bych to musel klackem odhánět, to taky ne,“ prohlašuje herec, který byl 70. a 80. letech idolem ženských srdcí.

„Na druhou stranu jsem nikdy nebyl takovej ten typ ’po několika skleničkách je každá Sněhurka a ráno se bojíš, co to vedle tebe leží’. Já si vždycky vybíral. Já musím nějakým způsobem k tý ženský přilnout,“ svěřuje se herec v Blízkých setkáních.

Její rodiče jsou mladší, než já

Ivan Vyskočil prozradil, že má mladší partnerku. A není to žádná krátkodobá známost. Jsou spolu už 11 let. „Je jí 32, takže je mladší o 42 let. Říkal jsem jí, ať si najde někoho mladšího. Ptal jsem se: Chceš mě snad vozit na vozejčku?“

„To už Andrlová mi slibovala, že mě bude vozit na vozejčku. Říkala mi: Neboj se, já si s tím nebudu dělat velkou hlavu. Já přijedu nad Nuselské schody a tam mi jako ujedeš,“ směje se od srdce.

Nad otázkou, proč s ním jeho nynější mladší partnerka tedy je, chvilku přemýšlí: „Většinou jsem v dobré náladě a s ničím si nedělám moc starosti. Ošklivé věci rychle zapomínám.“ Pak se zase rozesměje: „Pro peníze to není. Nevím, možná proto, že je se mnou veselo.“

Jaké bylo jeho dětství? Co prohlásila herecká kolegyně Blanka Waleská v mauzoleu V. I. Lenina? Měl herectví v genech?  Na co je opravdu pyšný? Jak vychází se svými bývalými ženami?

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.