Herec a muzikant Vojta Kotek: Hrajeme pro máničky a je to boží. Ze všeho, co dělám, je muzika to nejzábavnější

20. březen 2024

Je hercem, režisérem i muzikantem. „Mám rád sedmdesátá léta a spíš tvrdší muziku, což se odráží v hudbě naší kapely. Napřed jsme hráli cover verze, ale pak jsme se odhodlali a máme svoje věci.“ Jak vzpomíná na Snowboarďáky? Je Jirka Mádl dobrým režisérem? Jak se mu točily filmy Metoda Markovič a Guru? Ve kterých divadelních hrách teď vystupuje? Jak se cítí jako otec? Jak říká svému synovi a co z něj bude?

Vojtěch Kotek

„Jezdíme po různých festivalech a městských slavnostech. Hrajeme pro máničky a je to boží. Díky tomu máme svobodu. Pro mě je to zástěrka, abych se viděl s kamarády ze základky a dal si s nimi o víkendu pár piv. Teď děláme novou desku, na kterou skládáme písničky všichni,“ vypráví.

V kapele hraje Vojta Kotek na baskytaru. Nejdřív jsem hrál na kytaru, ale pak přišel do kapely lepší kytarista, takže jsem vzal do ruky baskytaru. Je to skvělý nástroj. Jsem v ústraní, ale vyhovuje mi to. Musím uznat, že neumím dobře zpívat a myslím, že posluchači by tím utrpěli. Ze všeho, co dělám, je muzika to nejzábavnější,“ uzavírá herec, režisér a muzikant v Blízkých setkáních.

autoři: Adéla Gondíková , eh

Související