Helena Vondráčková: Cítím, že bych potřebovala zase nějaké nové písničky

9. listopad 2019

Energií nabitá zpěvačka nevzpomíná na dávné úspěchy, ale má plnou hlavu nových projektů. Má v plánu novou desku a chce, aby byla pestrá. Oslovila proto pár autorů.  

„Jedu turné k 55. výročí na scéně, vystupuji v muzikálu Muž se železnou maskou a mám radost i z krimikomedie Kvítek mandragory, která je prošpikovaná mými písněmi. Do konce roku jsou představení vyprodaná,” vypočítává Helena Vondráčková.

Kolovrátek Sladkého mámení

Doma má sbírku hudebních cen. Zlaté, platinové desky a další prestižní ocenění z celého světa soustředí do místnosti, kterou nazývá Síň slávy. A která je pro ni nejcennější? Je z roku 1977 z festivalu v polských Sopotech.

V pořadu Moje hvězdy překvapuje třeba komentářem k písničce Sladké mámení. Na první poslech jsem z ní nebyla nadšená. Byl to takový kolovrátek. Po mnoha letech, kdy to byla slavná filmová melodie, vplula do diskoték. A tak jsem ji začala opět zpívat.

Písně v sedmi světových jazycích

Helena Vondráčková a Vláďa Slezák

Mimo češtiny se v jejím repertoáru objevují další jazyky – slovenština, ruština, němčina, francouzština, japonština, maďarština a italština. „Sjezdila jsem celý svět,“ vysvětluje.

„Japonsko, Rumunsko, Bulharsko, Polsko, Německo, tenkrát Sovětský svaz, Kanadu, Brazílii, Austrálii, Afriku…“ V jejím srdci zůstala jako ta nejzásadnější Carnegie Hall s Karlem Gottem.

O jejích zálibách, řidičských dovednostech manžela Martina, nejoblíbenějším jídle a pití anebo o tom, jak začala bubnovat, uslyšíte v pořadu Moje hvězdy na Dvojce.

Spustit audio

Související