Haló, Jácíčku! Čtení z jedné z nejpopulárnějších knížek výtvarnice a spisovatelky Daisy Mrázkové

25. červenec 2021

Příběhy a lesní dobrodružství malého zajíčka doprovázené písničkami čte Vlastimil Brodský. 

Čte: Vlastimil Brodský
Připravila: Zdenka Lorencová
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1989

Daleko za městem rostl les a v tom lese, v suché růžové trávě, byl zaječí pelíšek. V něm bydlel malý hezký zajíček Jácíček se svou maminkou a tatínkem. Kamarádil se s Veverkou a spolu s ní zažil v lese nejrůznější příhody.

1. část

Jednou se maminka chystala ven, ale Jácíček nechtěl zůstat sám. Vymýšlel si, plakal, pískal a dupal. Co na to říkala Jácíčkova maminka, o tom bude vyprávět Hajaja.

2. část

Jácíček nechtěl zlobit, chtěl být naopak hodný a pěkně si hrát, ale někdy se mu to příliš nedařilo. Třeba jako tehdy, když našel třešňovou pecku... Co s ní udělal, to se dozvíte od Hajaji.

3. část

Když má člověk kamaráda, je svět hned jaksi zajímavější. Vědí to i Jácíček a jeho kamarádka Veverka. Jak na to přišli, to vám poví Hajaja.

4. část

Jácíček s Veverkou si hráli a dováděli, až jednou našli v lese buk, který připomínal velkého slona se smutným očíčkem. Proč byl slon smutný, to uslyšíte od Hajaji.

5. část

Starý buk, který vypadal jako slon, už nebyl smutný. Měl Jácíčka a Veverku. A chtěl jim vypovědět, jak jednou v lese kraloval ptačí král. Poslechněte si i vy jeho příběh.

6. část

"Jak to, že člověk pozná, že dělá hloupost, až když je pozdě?" stěžoval si jednoho dne Jácíček Veverce. Co mu na to Veverka odpověděla, to se dozvíte od Hajaji.

7. část

Co jsou a co nejsou v životě maličkosti, na to si člověk často musí přijít sám. Ale třeba vám v Hajajovi napoví Jácíček a Veverka!

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio