Halina Pawlowská a Jana Procházková: A pak nevěř na Ježíška

24. prosinec 2021

Dvě lidské bytosti a zázračné Pražské Jezulátko. Co všechno se stane a co všechno přinese štědrovečerní noc plná kouzel a překvapení? Původní rozhlasová hra s hudbou Jiřího Šlupky Svěráka.

Osoby a obsazení: Martin Valouch (Pepča), Jana Ondrušková (Klára), Michal Novotný (Tomáš), Lenka Loubalová - Peřinová (babička), Alexandr Postler (trenér), František Špaček (tatínek / turista), Romana Chvalová (maminka), Jiří Kalužný (psychiatr), Kamila Sedlárová (průvodkyně /prodavačka suvenýrů), Josef Pejchal (Dick / policista), Martina Hamaďáková (Kristýna), Zuzana Novotná (Petra), Matěj Neumann (jezulátko), Vojtěch Podaný (Filip), Matěj Dittrich (Honza) a Mikuláš Krtička (Jáchym)
Dramaturgie: Jaroslav Pokorný
Zvuk: Leoš sedláček
Hudba: Jiří Šlupka Svěrák
Režie: Jiří Seydler
Natočeno: v roce 2018

Jáchym je malý autista. Pepča je velký smolař. Osud je svedl dohromady, aby jeden druhému pomohli zjistit, že každý z nás má na světě své místo, kde může být užitečný a že žádná smůla ani pocit beznaděje nejsou věčné.

A pak je tu ještě zázračné Pražské Jezulátko, které plní lidem přání, a štědrovečerní noc plná zázraků. Jak to celé skončí? Nechte se překvapit.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související