H. Ch. Andersen: Malá mořská víla. Okouzlující příběh o víle, která touží spatřit svět nad hladinou

7. listopad 2021

Co je tam nahoře? Slunce, hvězdy, květiny, stromy, lidé? Ale možná tam čeká i láska. V romantickém vyprávění dánského pohádkáře uslyšíte Sylvu Sequensovou, Věru Galatíkovou, Vladimíra Ráže a další.

Osoby a obsazení: Sylva Sequensová (Malá mořská víla), Klára Jerneková (První sestra), Miroslava Hozová (Druhá sestra), Vladimír Ráž (Mořský král), Věra Galatíková (Babička),
Napsal: František Pavlíček
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1980

Malá mořská víla je nejmladší a zároveň nejkrásnější a nejzvědavější dcerou mořského krále. Každý den jej přemlouvá, aby se mohla podívat do cizího světa lidí.

Vynořit se nad hladinu však bude moci až v první den své dospělosti. Když tento den nastane, malá mořská víla se ihned zamiluje do prince. Nepomáhá varování sester ani přemlouvání babičky. Jak dopadne sblížení malé mořské víly s princem? Co se stane, když se člověka zmocní touha? Kdo přivolal vichřici, která svrhla loď do moře? A umí víly plakat?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio