George MacDonald: Princezna a skřítci

26. duben 2020

Zlomyslní skřítci se derou z podzemí. Postaví se jim osmiletá princezna. Pohádku s Jiřinou Jiráskovou nebo Hanou Maciuchovou poslouchejte do neděle 3. května 2020.

Osoby a obsazení: vypravěč (Tomáš Töpfer), princezna Irena (Klára Cibulová), Curdie (Jiří Konvalinka), babička (Jiřina Jirásková), chůva Lootie (Simona Stašová), král, Irenin otec (František Němec), horník Peter (Petr Pelzer), jeho žena Peterová (Hana Macuichová), v dalších rolích Boris Rösner, Barbora Hrzánová, Antonín Hardt, Tomáš Pergl, Jiří Litoš, Josef Plechatý a Petr Šplíchal
Napsala: Helena Sýkorová
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Překlad: Kateřina Hilská
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Zvukové efekty: Petr Šplíchal
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 2003

Žil, byl kdesi ve velké, pusté zemi plné hor a údolí král se svou dcerou Irenou. Jeho žena již zemřela a o Irenu se nyní stará její chůva Lootie. Zatímco ustrašená a starostlivá Lootie se neustále bojí o sebe i o princeznu, malá Irena má pro strach uděláno a čím dál častěji se vydává na průzkum rozlehlého království.

Jednoho dne zjistí, že v jednom z pokojů bydlí její prapraprababička, kouzelná královna, která má nadpřirozenou moc. Proč ji ale nikdo kromě princezny Ireny nevidí? Porazí horníci zlé a zlomyslné skřítky? Je Irenina babička opravdu kouzelná? Pomůže stříbrná niť najít cestu do bezpečí?

Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související