Federico Fellini: Mimořádný program č. 7. Miroslav Donutil exceluje v roli tyranského režiséra

7. únor 2021

Sedmdesátiny herce si připomínáme i na Dvojce. Poslouchejte hru o hře, která v rozhlasovém studiu právě vzniká. Miroslav Donutil hraje roli tyranského a tvorbou zcela posedlého režiséra, připraveného splnit každé přání svých posluchačů. Poslouchejte online na webu Dvojky nebo v aplikaci mujRozhlas do 14. února 2021.

Účinkují: Miroslav Donutil, Saskia Burešová-Obdržálková, Věra Galatíková, Milan Stehlík, Vlastimil Venclík, Vladimír Rusko, Renata Kadaníková, Milan Křivohlavý, David Novotný, Václav Vydra, Stanislav Lehký, Jan Šťastný, Martina Hudečková, Bořivoj Navrátil, Hana Brothánková, Hana Kofránková, Petr Křiváček, Olga Pašková, Dana Reichová, Danuše Stuchlíková, Hana Brothánková, Petr Šplíchal, Jiří Litoš a Tomáš Pergl
Dramaturgie: Pavel Minks
Překlad: Vladimír Mikeš
Hudba: Petr Mandel
Režie: Ivan Chrz
Natočeno: 2002

Český rozhlas vysílá Felliniho původní rozhlasovou hru Mimořádný program. Psaní pro rozhlas představuje krátkou ale ne nevýznamnou tvůrčí epizodu pozdějšího filmového mága.

Mimořádný program č. 7 z roku 1943 se odehrává v rozhlasovém studiu, odkud se právě vysílá program, podle něhož hra dostala svůj název. Vše se děje pod vedením velmi sebevědomého a do své profese absolutně ponořeného režiséra.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související