Eva Ibbotsonová: Tajemství 13. nástupiště

27. leden 2019

Čaroděj, popletená víla a malá kouzelnice zachraňují prince, který žije v Londýně. S Bárou Hrzánovou, Otakarem Brouskem st. a dalšími herci. Poslouchejte do neděle 3. února 2019.

Web Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line (ještě týden po odvysílání). Audioknihy nejde stáhnout.

13. nástupiště byste mohli najít v Londýně na nádraží King’s Cross, ale Ostrov náhlých mlh stěží najdete. Před očima zvědavců a nevítaných návštěvníků ho chrání hustá bílá oblaka. A právě z tohoto ostrova se vydá na svou misi záchranný oddíl tvořený třemi podivnými postavami – stařičkým čarodějem Korneliem Mocným, popletenou polní vílou Okurtrudou s neodmyslitelnou okurkou na klobouku a zatím neúspěšnou malou čarodějnicí Ofkou Modrozubou, které modré zuby zcela chybí. Jejich úkolem je přivést zpět prince ostrova uneseného před devíti lety, který žije v Londýně pod jménem Raymond Trottle.

Účinkují: Rozita Erbanová, Otakar Brouskem st., Barbora Hrzánová, Mikey Blount, Robin Pařík, Jiří Práger, Miroslava Pleštilová, Helena Brabcová, Jaromír Meduna, Miloslav Mejzlík, Drahomíra Fialková, Viola Zinková, Růžena Merunková, Zdeněk Hess, Tomáš Racek, Veronika Týcová, Lucie Pernetová, Petr Šplíchal a Jiří Litoš
Autorka: Eva Ibbotsonová
Překlad: Richard Podaný
Pro rozhlas napsala: Jana Knitlová
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Hudba: Daniel Zahradníček
Zvuk: Tomáš Gsöllhofer
Režie: Jaroslav Kodeš
Premiéra: 29.10.2006

autor: Václava Ledvinková
Spustit audio

Související