Daleký ostrov Sarangán. Pohádka na sicilské motivy, ve které láska opět zvítězí nad zlobou a lstí

25. červenec 2021

Co všechno se bude muset přihodit, než se z krásné Montebelly stane sicilská královna? Poslouchejte okouzlující vyprávění s Iljou Rackem, Františkem Němcem a dalšími herci.

Účinkují: Ilja Racek, Věra Hučínová, Lukáš Hlavica, František Němec, Eva Horká, Miroslava Hozová, Antonín Hardt, Ivan Gübel, Hana Brothánková, Alžběta Sinaiová, Ladislav Sinai, Magdaléna Rutová a Jiří Konvalinka
Napsala: Zdeňka Psůtková
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1997

Mladý a moudrý Montefiuri a jeho krásná sestra Montebella žili na ostrově Sarangán. Rodiče už dávno neměli, proto si byli velmi blízcí, jeden druhému oporou. Jednoho dne si pro Montefiuriho poslal sicilský král. Rozhodl, že se Montefiuri stane nejvyšším komořím. Taková služba se neodmítá, i Montefiuri ji přijal, musel však na Sicílii odcestovat sám. Když si král všiml, jak je jeho nový komoří smutný, rozkázal, aby přivezli také Montefiuriho sestru. Je prý tak krásná, že se s ní král ožení. Pro Montefiuriho to byla zároveň radostná a zároveň trýznivá zpráva. Věděl, že sestře na moři hrozí velké nebezpečí: může se jí zmocnit královna mořských Sirén a odnést ji navždy pryč. Montefiuri však věřil, že vymyslel, jak Sirénu přelstít. 

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio