Co se Olga Matušková po letech dozvěděla? „Walda bratrovi řekl, že si na mě počká“

27. květen 2019

Je to 10 let od chvíle, kdy zemřel Waldemar Matuška. Mnoha lidem zůstal v srdci a především pak jeho ženě. Ta ho poznala jako velmi mladá, dozvěděla se Tereza Kostková.

„Já jsem Waldu poznala, když mi ještě nebylo 15. To jsme spolu samozřejmě nechodili a představil mi ho můj bratr, který mu zvučil v Liberci na výstavních trzích. Já neměla ani ponětí, že takový zpěvák existuje. To mi řekli až v zoologické zahradě, kam moc rád chodil a já tam byla pečená vařená,“ vzpomíná Olga Matušková.

Waldemar Matuška - v  pozadí Karel Štědrý

Tehdy byl zpěvák o 16 let starší a ani jeden z nich netušil, že se jejich osudy protnou. Teprve asi před rokem se Olga Matušková od bratra dozvěděla to, co sama vůbec netušila: „Walda mu řekl, že si na mě počká. Bratr si tehdy myslel, že je to vtip. Tohle prý ještě nikomu neprozradil.“

Byl to osud a vzali se. „Všude mě tahal s sebou. Byli jsme spolu 24 hodin. Nikdy jsme se nehádali a náš vztah byl úžasný. Můj život s Waldou byl nádherný a když se to rozpojilo jeho smrtí, byla to pro mě katastrofa,“ přiznala Olga Matušková v Blízkých setkáních.

Kam musel zpěvák se skupinou KTO odjet, aby mu režim dovolil vystupovat v USA? Kolik jazyků uměl? Měl rád sborový zpěv? Oholil se někdy Waldemar Matuška? Potatil se jejich syn?

Olga Matušková
autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související