Co je snem Davida Deyla? Zpívat ve Španělsku a Latinské Americe

2. listopad 2019

Už deset let se pohybuje na naší hudební scéně a ke kulatému výročí teď chystá koncert. I když je pro něj prioritou domácí publikum, začíná pošilhává za hranice republiky.

David Deyl pochází z hudební rodiny. „V každé místnosti mám piáno nebo klávesy,“ svěřuje se. V pořadu Moje hvězdy taky přiznal, že do velkého hudebního světa se dostal hlavně díky Heleně Vondráčkové.

Ta ho vzala na turné a doporučila i na zahraniční hudební festival v Bělorusku, kde získal druhé místo. Velká zahraniční vystoupení ho prý ale spíše čekají. „Můj sen je zpívat v Latinské Americe nebo ve Španělsku,“ prozrazuje.

První krůčky s Koťaty

Muzice se věnuje od 14 let, kdy začal psát první malé skladby. S dětským souborem Koťata, který vedla jeho maminka, jezdil a snil o tom, že bude jednou stát na pódiu. Krásu harmonie začal objevovat na hodinách kompozice na teplické konzervatoři.

Tehdy se snažil zpívat slavné popové písně, které slyšel v rádiu. Mezi jeho oblíbence tehdy patřili Ronan Keating nebo Backstreet Boys, z domácí scény pak Daniel Hůlka a skladby Karla Svobody.

Nové album

Už 9. listopadu připomene 10 let na scéně v Kongresovém centru Praha se Severočeskou filharmonií Teplice a s Monikou Absolonovou jako hostem. V programu jsou nejen písničky, ale i scénický tanec a zazpívá dětský pěvecký sbor.

„Chci aby se lidé soustředili na požitek z hudby.“ K tomu připravuje nové autorské skladby na nové album.

Jaké je jeho nej místo na světě a kam jezdí k teplému moři? A chtěl by už najít i tu správnou partnerku? Poslouchejte a dozvíte se.

Spustit audio

Související