Chystá se koncert k poctě Nadi Urbánkové. „Měla jsem sen to pro maminku udělat,“ svěřuje se zpěvačka Jana Fabiánová

2. duben 2024

„Nazpívala tolik krásných věcí, humorných i hlubokých,“ přemítá dcera Nadi Urbánkové a zve na dubnový vzpomínkový galakoncert, který se bude konat v pražské Lucerně. Proč odjela do USA a proč tam nezůstala? Měla sama Naďa Urbánková sen zůstat v Americe? Kterou písničku z maminčina repertoáru zazpívá na koncertě ona sama? Co je projekt Traumashow? Kdy, jak a proč začala malovat?

„Měla jsem sen tohle pro maminku udělat, protože její muzika je krásná. Společně zavzpomínáme. Chtěla jsem, aby její odkaz žil dál,“ svěřuje se Jana Fabiánová.

Jana Fabiánová

Písničky Nadi Urbánkové budou zpívat přátelé. „Ti, kteří s maminkou odžili kus života, třeba Karel Kahovec, se kterým zpívala v Country Beatu. Pak taky Michal David, protože maminka zpívala rok s Kroky Františka Janečka. Michal David tam tenkrát ještě jen hrál na klávesy a maminka tenkrát upozornila pana Janečka, že Michal David bude jednou velká hvězda.“

Na koncertu zazní známé i méně známé písně. „Budou tam i bonbónky. Jan Smigmator bude například zpívat Dlouhé týdny čekání, což je písnička, která zazněla snad jen jednou ve filmu Juraje Herze. Zazní duet Modré tričko, kterou maminka zpívala s Milanem Drobným. Těch krásných písniček, které nazpívala, by bylo na spoustu koncertů,“ uzavírá zpěvačka Jana Fabiánová v Blízkých setkáních.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související